Wie is deze Burn out coach?
Timo Widdershoven Burn-out coach

Mijn Naam is Timo Widdershoven, geboren en getogen in Limburg waar ik met plezier woon en werk.

Ik heb 20 jaar in de industriële dienstverlening gewerkt als vestigingsmanager. In deze dynamische en stressvolle omgeving draaide het voornamelijk om  rendement en presteren. De mens en privéleven waren ondergeschikt.

Stress

Mede door een dodelijk ongeval van een van mijn medewerkers ben ikzelf in een burn-out terecht gekomen.
Destijds bestond de begeleiding van burn-out enkel uit het voorschrijven van antidepressiva een paar gesprekken met een BGD psycholoog. De wet poortwachter was nog niet ingevoerd en vanuit werkgeverszijde was nauwelijks medewerking of begrip. De druk werd alleen maar opgevoerd met de keuze tussen, zo snel mogelijk weer aan de slag of vertrekken.

Keuze

Uiteindelijk heb ik gekozen om dit wereldje te verlaten . Hierna ben ik nog een aantal jaren als ambtenaar aan de slag gegaan. Hoewel dat op dat moment een zegen leek was de ambtenarij totaal het tegenovergestelde van wat ik gewend was. De formele cultuur die er heerste vond ik al snel te saai en te stug. Als gedreven persoonlijkheid was er voor mij veel te weinig uitdaging en dynamiek te vinden. In mijn omgeving zag ik steeds vaker mensen worstelde met het vinden van harmonie tussen inspanning en ontspanning. Waardoor ze vaak te maken kregen met stress en zelfs burn-out klachten.

Besluit

Ik besloot het roer om te gooien.  Naast mijn baan heb ik  opleidingen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en stressmanagement gevolgd.  Coach, NLP mastercoach, Hypnosecoach, Sportmasseur, Fitnesstrainer, Burn-out coach, Opleider Stressmanagement school, Bofit coach, Meulenberg Burn-out coach, RET, Voicedialoog, Ontspanningspedagoog, Blast( EMDR) , gewichtsconsulent ( sport en voeding)  enz.

Missie

Mijn missie: Mensen helpen hun belemmerende overtuigingen te overwinnen.  Waardoor ze zo snel als in hun vermogen ligt en in goede gezondheid hun harmonie in werk, leven en bewegen kunnen (terug)vinden. Waarbij het handelen vanuit authenticiteit en dicht bij zichzelf blijven de belangrijkste uitgangspunten zijn.